Model Tel: SE W800i
Sieć: Heyah
Karta pamięci: Sony 1GB
Wiek: 17 Dołączył: 04 Mar 2007 Posty: 640 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Opole
Wysłany: 10 Czerwiec 2007, 10:07
prx, to nic nie da..trzeba prawdopodobnie wgrac EEProm bo BCore (sektor rozruchowy )sie zjeb*al...musisz to zrobic BOXEM ktory maja w komisach...a jaszcze pytanie...softa wgrywales oryginalnego ze strony Motoroli i czy na wlaczonym cz wylaczonym telefonie
OHAHAHAHHAHAAH ludzie nie dolujcie czlowieka To że wylaczyla sie koma nie potrzeba zadnych BOX'ow ani nic w tym rodzaju ! Wystarczy zrobić "zworkę" pinów i potem wgrac monsterka 42 for all i jakiegos softa i juz bedzie gicior
A i taka sprawa organizacyjna Jak nie macie e398 i sie nie znacie to nie dolujcie czlowieka bo Motorola to nie Sony Ericsson Pzd all
Ostatnio zmieniony przez m@teo 17 Lipiec 2007, 18:34, w całości zmieniany 1 raz
Model Tel: SL45i,T290i,my401x,Z107,OT320,Fisio 311
Soft: W którym?:P
Karta pamięci: 32 MB MMC | A sieć to jeszcze Orange ;)
Wiek: 21 Dołączył: 25 Lut 2007 Posty: 151 Piwa: 3/1 Skąd: Grodków
Wysłany: 18 Lipiec 2007, 10:44
prx, napisac to napisales tylko, ze jak sam napisales - nigdy nie flashowales i nawet nie wiesz/nie wiedziales czy telefon trzeba wlaczyc czy nie. Wiec po co odpowiadasz jesli sie nie znasz? Nie wypowiada sie na tematy, o ktorych nie ma sie pojecia.
Co do tematu - jak wczesniej napisal kolega: zrob zwarcie pinow:
1. Wyjmujesz baterie z fona
2. Kladziesz go na klawiaturze
3. Bierzesz dwie igly i jedna przykladasz do bodajze 13, druga do 14 pinu i robisz tak, zeby u gory sie laczyly ze soba, wtedy powstanie zwarcie
4. Robiac zwarcie wkladasz baterie
5. Telefon powinien odpalic sie w trybie bootloadera
6. Flashujesz fona jakims softem np. 42 for all
7. Telefon powinien dzialac
Jesli jakims cudem wywaliles bootloadera to poszukaj R26 flash czy jakos tak - wiem, ze jest flash z bootloaderem. Najlepiej wejdz na najwieksze w Polsce forum Motoroli (nie bede mowil nazwy tutaj, bo jeszcze prx mi warna albo bana da ) i tam latwo znajdziesz jak cos. Jak masz jakies pytania to mozesz tez pisac na PW. Motke E398 uwalilem ok. 50 razy i tyle samo postawilem Tylko kilka razy musialem wgrywac bootloadera Reszte razy to zwarcie pinow. Pozdrawiam.
PS. prx, nie rozsmieszaj mnie tymi ostrzezeniami - ostrzegasz go za to, ze wie wiecej od ciebie na ten temat? To mi chyba bana powinienes dac
Model Tel: Motorola E398
Soft: Renaissance 42R Live + PL
Sieć: Era
Karta pamięci: 512 MB SanDisk
Wiek: 19 Dołączył: 17 Lip 2007 Posty: 25 Skąd: z kątowni xD
Wysłany: 18 Lipiec 2007, 23:59
nie nie nie
trochę sie na tym znam
więc łączysz kabelkiem liub dwiema igłami pin 4 i 5 od prawej stronay jak telefon leży wyświetlaczem do góry - potem wkładasz baterię i powinien odpalic ci BootLoader - jeśli nie czynność należy powtórzyć
Wysłany: 20 Lipiec 2007, 12:34
Cytat
nie nie nie
trochę sie na tym znam
więc łączysz kabelkiem liub dwiema igłami pin 4 i 5 od prawej stronay jak telefon leży wyświetlaczem do góry - potem wkładasz baterię i powinien odpalic ci BootLoader - jeśli nie czynność należy powtórzyć
pzdr
To o tym pisałem, a Kuba jeszcze dopowiedział, które piny dokładnie (zresztą jest to 13 i 14 pin tylko od lewej licząc .
Model Tel: NOKIA 6280
Soft: MIK E1 ROKR ver.TECHNO
Sieć: Simplus
Karta pamięci: 128 Mb
Wysłany: 29 Lipiec 2007, 12:59
No tak dobrze piszecie tylko niech najpierw sprawdzi bo moze BL sie wlacza.. ja tez duzo razy mialem takie przypadki i wystarczylo wlaczyc normalnie BL bez zwarc
Wysłany: 16 Wrzesień 2007, 22:46
Nie ma szans praktycznie, a poza tym nie pisz takich postów typu zanieś do serwisu, tam ci pomogą. Nie na tym pomoc polega.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum