Model Tel: Nokia E65
Sieć: inna
Wysłany: 5 Czerwiec 2008, 13:09 E65 i wirus wysyłający sms`y
Witam;
Mój telefon to Nokia E65, opisze mój problem:
-ładuje 25€ na telefon, mija 2 dni i kasy nie ma... dobra, nie przywiązałem zbytniej wagi do tego...
-ładuje ponownie 25€, mija 5minut i kasy nie ma!!
-telefon do operatora, 10minut przekonywania paniusi, że kasa była i wyparowała i odpowiedź: "no tak, rzeczywiście, musi pan mieć wirusa, który wysyła sms`y na jeden numer, proszę sie zgłosić,,," itd,itp.
-instaluje F-Secure Mobile, update, pełny skan i nic.
-wywalam F-Secure, instaluje Kaspersky Mobile Secuirty v7.0.32 wraz z całym procesem 'witaminowania', update sygnatur, i to samo, czyli NIC.
-Boje sie jak jasna cholera załadować kolejny raz, aby nie wtopić!
Radźcie coś, proszę...
-Czy wystarczy reset poprzez *#7370# i wgranie nowego softu??
-Czy możliwe jest że to Fring coś namieszał? -dziwne, ale przestał on mi działać parę dni temu, gdy się zaczęły problemy; gdy załączam fona szuka jakiegoś APS`a; chciałem przeinstalować, ale instalka na stronie producenta (fring.com) może być tylko wysłana sms`em: podajesz numer i oni ci przysyłają smsa z odnośnikiem- ja w niego klikam, i przy np. 60% download`u mi zrywa połączenie, no to znowu klikam i tak z 5razy: wtedy sie okazuje, że nie mam kasy... Jeszcze z miesiąc temu zaciągałem fringa z tej strony i było normalnie: 'zapisz na dysku' i tyle...
Problem rozwiązany:
paniusia z obsługi wprowadziła mnie w błąd!: nie było żadnych sms`ów!!
przejrzałem sobie szczegółowy raport połączeń (dostępny po24h) i oto:
Cytat:
04/06/2008 14:36:18 SERVIZIO WAP*** Traffico Wap -- Connessione dati GPRS -- 848439 Byt. 24,856611€;
za wszystko odpowiada stronka FRING`a;
OSTRZEżENIE dla innych: NIE ZCIąGAJCIE FRINGA ZE STRONY PRODUCENTA ZA POMOCą TELEFONU!!!
Podajecie numer swojego tel., następnie jest wam wysyłany link do downloadu, klikacie w niego i żegnacie się z kasą!!
A to sms od Fring:
Cytat:
Welcome to fring, click the link to install: http://reg.fring.com/app/...a896&code=45290
Jak chcecie fringa to wklejcie ten link do waszego foxa i się zciągnie na kompa, potem już wiecie co robic...
szajman
_________________ pozdrawiam;
--
--------->>>>>
^Reklama
Model Tel: SE k550i
Sieć: Plus
Karta pamięci: 2GB
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum