Wysłany: 1 Kwiecień 2007, 10:50 Karta sim nieważna w Nokii 2600
Witam!!! To jest mój pierwszy post na tym forum więc proszę wyrozumiałość Mam następujący problem: kupiłem jakiś czas temu na allegro N2600 ze zbitym wyświetlaczem. Wszystko w niej "grało" oprócz właśnie wyświetlacza,można było dzwonić itd. Jest bez sim locka. Po pewnym czasie gdy ją odpaliłem nie było dźwięku nokii tylko słychać było dźwięk klawiszy... Kupiłem wyświetlacz, wkładam kartę...i pokazuje, że karta sim nieważna Mówię, dobra, może coś z tą kartą nie tak, ale wkładałem karty wszystkich operatorów i to samo mi pokazuje. Sprawdziłem IMEI i wyszły same znaki zapytania z 2 na końcu. Co może być tego przyczyną??? Jak mogę go naprawić??? Z góry dzięki za info.
Ostatnio zmieniony przez grzesiu15 8 Wrzesień 2007, 18:58, w całości zmieniany 1 raz
^Reklama
Model Tel: SE k550i
Sieć: Plus
Karta pamięci: 2GB
przeflashować go trzeba, może przeliczyć sumy kontrolne... Uwalenie w sofcie na 100%. Jeśli nie wiesz jak się za to zabrać, to nie pytaj, udaj się do komisu z komóreczkami i niech Ci ją postawią.
_________________ każdy pierwszy raz buduje nas samych
Ostatnio zmieniony przez grzesiu15 8 Wrzesień 2007, 18:58, w całości zmieniany 1 raz
Czytałem gdzieś ze to może być wina tego, że został zablokowany nr IMEI przez operatora i tel jest kradziony!! Mam go bez papierów i to może być prawdopodobne... Aż sie boje pomyśleć że to może być fon z kradzieży...
Wysłany: 1 Kwiecień 2007, 14:55
jeśli telefon jest kradziony a ty go tylko kupiłeś (czyli go nie ukradłeś) to się nie bój i powiedz prawdę, ale większe problemy może mieć ten, który ci sprzedał telefon...
jeśli kupiłeś go na allegro tym lepiej, bo są dowody zakupu oraz kto kupił a kto sprzedał...
Ostatnio zmieniony przez grzesiu15 8 Wrzesień 2007, 19:01, w całości zmieniany 1 raz
Tylko jest jeden problem... Ja nie jestem pełnoletni i nie mam dowodu wpłaty na konto tego gościa, bo jak sie go zapytałem 2 razy czy ma coś do tego fonu to mi nie odpisał i ja postanowiłem poczekać z wpłatą aż łaskawie mi odpisze. A ten mi wystawił komentarz, że wszystko ok i wysłał mi paczkę!! Ja mu grosza nie dałem!!
Ostatnio zmieniony przez grzesiu15 8 Wrzesień 2007, 19:01, w całości zmieniany 1 raz
Model Tel: SE W800i
Sieć: Heyah
Karta pamięci: Sony 1GB
Wiek: 17 Dołączył: 04 Mar 2007 Posty: 640 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Opole
Wysłany: 3 Kwiecień 2007, 18:16
wiesz...ja tam na twoim miejscu najpierw pobawił bym sie zmiana imei w OTP...jak by ci sie dało to jest ok...musiał byś z mapami operatora w tel pokombinować...nie będę cię nudził bo i tak chyba nie wiesz o czym pisze...jedyne rozwiązanie to albo serwis albo policja...ale nie idź sam tylko z kimś pełnoletnim
Ostatnio zmieniony przez grzesiu15 8 Wrzesień 2007, 19:04, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum