Wysłany: 29 Lipiec 2006, 00:13 Nokia 5500 sport telefon dobrze napakowany
Nokia przedstawiła nowy model oznaczony jako 5500 sport. Telefon został stworzony dla osób prowadzących aktywne życie. Model ten jest połączeniem pasji i ducha sportu z najnowszymi osiągnięciami w mobilnej telekomunikacji . Nokia 5500 sport posiada trzy tryby, które dostosowuje się do nastroju, są to: tryb pozostania w kontakcie, tryb muzyczny oraz tryb sportowy.
Tryb muzyczny pozwala dobrać odpowiednią ścieżkę d·więkową do wykowanego ćwiczenia, dzięki rozpoznawaniu wielu formatów plików muzycznych, obsłudze kart pamięci do 1GB (microSD).
Tryb sportowy pozwala na śledzenie wyników pracy oraz ćwiczeń. Posiada on wbudowany licznik pokonywanej odległości i spalonych kalorii.
Nokia 5500 sport swoją wytrzymałość zawdzięcza swojej ergonomicznej obudowie z nierdzewnej stali z osłoną chroniącą przed zachlapaniem pyłem oraz gumowymi uchwytami. Ten trójzakresowy telefon (GSM 900/1800/1900) trafi na półki sklepów w trzecim kwartale 2006 roku i będzie dostępny za około 300 euro (netto).
_________________ Greg
^Reklama
Model Tel: SE k550i
Sieć: Plus
Karta pamięci: 2GB
Model Tel: 5610 Xpress
Soft: V fajna
Sieć: Simplus
Karta pamięci: 1gb microSD Nokia
Dołączył: 02 Mar 2006 Posty: 654 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: z przeszłości...
Wysłany: 20 Grudzień 2006, 22:05
Co wy tak z tym softem?Taa...Symbianik w wersji 9.x
Model Tel: e51
Soft: Symbian S60 v3
Sieć: Orange
Karta pamięci: basic
Wiek: 15 Dołączył: 20 Mar 2006 Posty: 1101 Piwa: 1/50 Skąd: Piotrkow Tryb.
Wysłany: 20 Grudzień 2006, 22:11
wszyscy się tak na soft uwzięli - bo im zależy, żeby telefon był stabilny - czego brak w wadliwych softach. Chciałem jeszcze zauważyć,że słuchawki trzeba dokupić ...
A co do softu - symbian w wersji 9.x jest bardziej stabilny niż poprzednie wersje, jednakże, nie jest to tak, jak np. soft do w800i - moim zdaniem soft idealny - bez zawieszania się - czego niestety baruje czasem symbianowi...
Ostatnio zmieniony przez grzesiu15 11 Wrzesień 2007, 19:25, w całości zmieniany 1 raz
softy w w800 i pochodnych, czyli serii 750 są te same. Różnią się jedynie skinem i rozbudowanymi możliwościami odtwarzacza mp3, ale to jest program a nie funkcjonalność telefonu. Z każdym nowym oprogramowaniem poprawiali niektóre błędy poprzednich wersji. I tak, różnią się od siebie kolejnymi sterownikami aparatu, dźwięku itd. Może się nawet zdarzyć sytuacja, że w800 ze starszym oprogramowaniem będzie grał gorzej od D czy K 750 ze względu na starszy sterownik. Analogicznie ze zdjęciami, im nowszy sterownik, tym mniej ziaren, szumów... AF działa szybciej i lepiej, zdjęcia są bardziej doświetlone...
Nokia 5500 natomiast jest... niewypałem. Owszem. Wykonanie extra, jakość i trwałość jest pierwszorzędna a Symbian 9.1 jest niezawodny. Mój telefon pracujący na tym samym OS nie zawiesił mi się ani razu od dokładnie miesiąca, wcześniej, przed aktualizacją oprogramowania tylko raz się zrestartował.
Sporą wadą jest wyświetlacz. 208 na 208 pixeli sprawdza się tylko w przypadku aplikacji wstępnie wgranych na telefon - one są przystosowane. Producenci oprogramowania prawie wcale nie wspierają tej rozdzielczości!! Więc gry czy programy napisane dla S60v3 w rozdzielczości 320x240 (np n73, n93) skalowane do 208 na 208 wyglądają jak... Nie wspomnę o rozdzielczości n80 która wynosi 352x416 pikseli.
Ktoś wpadł na pomysł, aby wprowadzać kilka wersji rozdzielczości. Ktoś inny to zaakceptował, a jeszcze inny wprowadził do produkcji. Tylko po co??
_________________ każdy pierwszy raz buduje nas samych
Ostatnio zmieniony przez grzesiu15 11 Wrzesień 2007, 19:25, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 28 Grudzień 2006, 22:56 problem z klawiatura w Nokii 5500
Witam
Mam pytanko jeśli ktoś sie orientuje jak pewnie wszyscy wiedza w/w nokia ma jeszcze jedna dość uporczywa wadę a mianowicie chodzi o klawiaturę która lubi sie odkleić i tak chamsko odstaje od całości.Mam pytanie czy orientuje sie ktoś jak można to skleić albo coś w tym stylu bo klawiatur jako tako do tego modelu poprostu nie ma ;/;/;/
Jak ktoś będzie coś wiedział na ten temat to bardzo proszę o kontakt
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez grzesiu15 11 Wrzesień 2007, 19:26, w całości zmieniany 1 raz
Od kilku dni mam nokie 5500. Kupiłem ja bez płyty z pc suitem. Po ściągnięciu z netu pc suite 68 rel 22, zacząłem wgrywać jakaś muzę itp na tel, niby wszystko sie zgrało ale tel nic nie widzi. Co ciekawe przy zgrywaniu danych na tel przez bluetootha wszystko jest ok.
Od czego to może zależeć?
Ostatnio zmieniony przez grzesiu15 11 Wrzesień 2007, 19:27, w całości zmieniany 1 raz
2. masz najnowsze oprogramowanie? Do sprawdzenia i zaktualizowania programem Nokia Software Updater - zawartym w pc suite.
3. Rozwiązanie alternatywne: odpuść sobie ten idiotyczny player nokii. Zainstaluj LCJ Jukebox (polecam stronę http://www.dotsis.com która jest kopalnią programów na smartfony). Player jest genialnie łatwy w obsłudze, wygodny, nie trzeba tworzyć playlist jak w nokiowskim: po prostu wciskasz 4 i wybierasz katalog który ma być odtwarzany... Do tego equalizer który naprawdę działa i jakość dźwięku lepsza niż w zwykłym ze względu na stosowanie dedykowanych kodeków. Pytanie tylko czy na 5500 ruszy z racji śmiesznego wyświetlacza...
_________________ każdy pierwszy raz buduje nas samych
Ostatnio zmieniony przez grzesiu15 11 Wrzesień 2007, 19:28, w całości zmieniany 1 raz
Model Tel: Nokia 5500
Sieć: Play
Wysłany: 13 Sierpień 2007, 21:44
Ja jestem posiadaczem tego telefonu. Nie mam zamiaru jego sprzedawać. Telefon jest naprawdę dobry tylko jest jedną wada: odklejająca się klawiatura. Nie bierzcie tego telefonu bez gwarancji. Mi tato go kupił na giełdzie (nowego) ale niestety gwarancji nie wziął. Tak po za tym, polecam!
Ostatnio zmieniony przez grzesiu15 11 Wrzesień 2007, 19:29, w całości zmieniany 1 raz
^Reklama
Model Tel: SE k550i
Sieć: Plus
Karta pamięci: 2GB
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum