Wysłany: 30 Marzec 2006, 16:34 Nokia 7380
Nokia jest firmą, która bardzo dużo eksperymentuje. Model 7380 wygląda jak tabliczka
czekolady. Zamiast wyświetlacza ma małe lustro, zamiast klawiatury pierścień kontrolny. Po bokach telefonu Nokia umieściła fabryczne logo, podobne do tego, jakie mieliśmy okazję widzieć na luksusowych koszulkach. Nokia 7380 jest telefonem komórkowym z systemem operacyjnym, który nie jest zbyt trudny do obsługi.
Główne cechy
Atrakcyjny wygląd,
Solidne wykonanie,
Bardzo dobry wyświetlacz,
Zaawansowane głosowe wybieranie numerów telefonu.
Główne wady
Brak klawiatury (i wszystkie problemy związane z jej brakiem),
Mały wyświetlacz,
Wyświetlacz jest nieczytelny w bezpośrednim świetle słonecznym,
Leworęczni będą mieć problemy z obsługą telefonu,
Niska wytrzymałość,
Wysoka cena.
Wówczas, gdy poprzedni model Nokia 7280 podbijał rynek, nie miałem okazji go oglądać, gdyż mój kolega zajął się jego testowaniem. Ostatecznie był ona bardzo zadowolony z tamtego modelu. Oczywiście, nie jestem w stanie zaufać mu do końca. Nikt z standardowym podejściem do telefonów, nie korzystałby z tego telefonu dobrowolnie. Doszliśmy do takiego wniosku zaledwie po kilku chwilach poświęconych Noki 7380.
Korzystałem z tego telefonu przez przeszło tydzień, tydzień musze przyznać, że jestem pod wrażeniem. Nokia 7380 jest bardzo dobrym telefonem.
Czym jest L’Amour?
Nokia 7380 jest najbardziej stylowa ze wszystkich stylowych telefonów. Jest ona stworzona po to by bawić. Telefon może służyć, jako ozdobny dodatek. Jeśli uważasz ten model za „nowy nonsensowny produkt Noki” pewnością zmienisz zdanie. W każdym razie, mogę zapewnić, iż każdemu, komu pokazywałem 7380 był pod jego silnym wrażeniem.
Telefon najbardziej podoba się kobietom, co nie dziwi, gdyż to właśnie one są grupą docelową, dla której ten model został stworzony. Jak można sobie wyobrazić, zamontowanie lustra, obecność symboli kwiatów oraz fabrycznego loga, powoduje to, iż telefon wygląda dziwnie w męskiej ręce. W tym sensie, szkoda, iż Nokia nie wypuściła wersji przeznaczonej dla mężczyzn, która od wersji dla kobiet różniła by się jedynie obudową.
Oryginalne pudełko: metalowe pudełko owinięte papierem, które bardzo przypomina paczkę Angielskich ciasteczek.
Nokia 7380 może zaskoczyć nawet doświadczonych profesjonalistów. Nieważne, jak bardzo jesteśmy przyzwyczajeni do innych konstrukcji telefonów komórkowych, nie posiadający na pierwszy rzut oka wyświetlacza, pozbawiony klawiatury i promieniujący ognistą czerwieniom diody LED telefon wygląda wspaniale. Razem z modelem Nokia 7380 zaprezentowano dwa inne modele pochodzące z linii L’Amour, w której główny nacisk kładzie się na modę, a nie na styl wykonania.
Karta pamięci: 2GB
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum