Model Tel: 6500slide
Sieć: Orange
Wysłany: 11 Maj 2008, 17:13 SL DATA CORRUPTED, pomocy !!!
Kłopot z SL DATA CORRUPTED
Proszę o pomoc wszystkich serwisantów - domowych, zawodowych - kogokolwiek, kto wie jak rozwiązać ten
problem!/size]
Mam ufshwk box, i setool3box.
Kupiłem ostatnio 3 takie same Nokie 6500 slide [Orange UK], i wgrałem im polską wersję MCU, PPM, I CNT, wszystko
było ok, telefon się włączał i działał normalnie, i było po polsku. Tylko simlocka miał i chciałem go zdjąć. Wziąłem
jedną sztukę i w ufshwk wciśnełem read crt, potem bk.308, i locks. Bez błędów szło, ale kiedy było wciśnięte 'locks',
wywalił listę numerów, i wszystkie okazały się błędne, a sl server zrobił się corrupted. Chciałem przywrócić z backupu
308, ale pliku nie było!
Szukałem w internecie i znalazłem ze bb5unlocker Dejana, podobno naprawia sl corrupted.
Ściągnęłem BB5 unlocker Dejana, ale nic z tego nie wyszło, bo nie wykrył kabla, a to działa tylko na dku5 albo ca42.
A tu jest ca101. Spróbowałem więc emulacji HWK przez DirectCom na COM6, ale bb5unlocker wtedy tez kabla nie
wykrył.
Znalazłem tez program sprestore, ale tez nic z tego, bo właśnie wymaga pliku *.bb5, który generuje bb5unlocker.
Co robić dalej?
^Reklama
Model Tel: SE k550i
Sieć: Plus
Karta pamięci: 2GB
Model Tel: Za duzo zeby wymieniac :P
Sieć: Era
Wiek: 17 Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 442 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Szczecinek
Wysłany: 12 Maj 2008, 22:16
gsm.all, chciales zrobic boxem UFS3 unlocka z 6500?
Przeciez z Noki 6500s nie mozna aktualnie zadnym boxem sciagnac simlocka.. (byla mozliwosc Universal boxem po logach, ale nokia zalatala dziure w serwerach)
Pozostaje Ci przeliczenie ask/rpl zeby fona naprawic
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum